onsdag 12 januari 2011

Rispytt



Rispytt är perfekt att slänga ihop på lite rester.
Alla vet väl hur svårt det är att koka lagom mycket ris? Det blir alltid över......
Vill man inte göra rispytt de närmsta dagarna så brukar jag frysa in riset,funkar jättebra.
Man kan ju variera med vad man har hemma tex korv,skinka,kyckling(nån gång har jag till och med tärnat ner lite överblivna köttbullar)

Här kommer receptet :
Rispytt 4 port.
ca 4 dl kokt ris
1 gul lök finhackad
1 vitlöksklyfta
ca 3 dl valfritt tärnat korv,skinka,kyckling,kassler
1 dl ärtor
3 ägg
3 msk soja
1/2-1 tsk curry
svartpeppar

Gör så här: Börja med att steka äggen och lägg dom sedan åt sidan sålänge.Stek lök och vitlök tills löken blir mjuk. Lägg i köttet och låt steka med några minuter.Sedan i med riset och stek med ,häll i soya,curry och blanda i ärtorna, smaka av med svartpeppar. Låt puttra ett par minuter.(känns det lite torrt så häll i några msk vatten)
Strimla de stekta äggen och blanda i dom med.
Klart, smaklig måltid!!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar